Sunday, 16 April 2017

Another journey to Sabah

Kali ni, aku akan pergi ke Sabah lagi beberapa minggu. Kali ni bukan berjalan tapi ade mobiliti UTHM-UMS. Selalu kan mobiliti ramai yang nak pergi kan? Tapi kali ni semua orang tanak pergi. Satu sebab costing, dua mungkin sebab tak best kot. Aku pun dapat rasa tak best. Tapi,takde sape nak masuk, program nak start dah. Aku pun mengambil keputusan untuk join, walau takde sape nak pergi. Takpelah. Aku harap ade input yang aku bawa balik nanti kan? Who knows kan? Hopefully, doakan perjalanan kami selamat pergi dan balik.

A day at Universal Studio Singapore

Assalamualaikum.
Tahun lepas, dalam fasa pereputan, aku pergi la uss sebab uss je yang belum pergi lagi dekat singapore tu. Aku pergi time da study week kot. Hmm. Cuti maulidur rasul + cuti sekolah. Sampai JB stay Golden Leaf. Esoknya baru pergi USS. Not bad la Golden Leaf tu. Ok je. Satu malam RM80. Esok pagi terus pergi Tune Hotel, dekat je dengan Golden Leaf tu. Terus check ticket beli dengan agent. Pastu naik bas yang disediakan. Sampai dekat kastam singapore, ade satu family dalam bas yang ikut pakej sama dengan aku ni boleh pulak tak buat visa. Aku pun tak paham. Lama jugak stuck. Faham-faham jela uss tu kalau cuti sekolah. Ramai gila orang. Nak amik gambar dekat globe tu pun rasa macam nak mengamuk, sebab ramai sangat orang. Takde mood rasa. Masuk masuk je. Terus pergi Transformers Sci-Fi. Sebab ramai orang naik. Try la. Pergh masa queue dia tak panjang pulak kan?. Lama gila. Lepastu, naik la roller coaster dekat transformer tu. Sama jugak. Lama gila beratur panjang. Tapi kalau nak cepat dan tak perlu beratur kena bayar lebih. Hahaaha. Aku, memang tak nak bayar lebih. Lebih baik duit tu buat duit makan dan bayar rumah sewa. Almaklumla student. Huhuhu. 

Serious penat beratur je. Kalau nak pergi pergila time bukan public holiday. Jangan jadi macam aku. Lepastu, tak larat nak main sebab penat beratur je. Nak main semuanya kena queue lama, ada sampai 2 jam tau. Hahaha. Last-last, tangkap gambar je lebih. Huhuhu. Makan pulak, kiteorang bawak roti dengan air mineral sendiri. Air mineral boleh refill dekat dengan toilet Lost World, depan water world. Then, surau pulak dekat Egypt World, dekat dengan Revenge of Mummy. Tapi lepasni, memang nak pegi lagi sebabnya nak main semua balik. Tapi tak tau la bila kan. Hmmm. Hmmm. Takpe, asal orang tanya, dah pegi? Aku bole la jawab dah. Plus nak tambah cop dekat passport. Tu je. Bas amik pukul 6.30pm. Nak balik pun traffic jammed teruk sangat. Keluar border dekat pukul 9.30 pm kot. Hmm. Sadlife betul. Balik kluang dalam pukul 10.30 jugakla. Then, sampai dekat pukul 12.30 macam tu. Sebab singgah dekat rnr, Ngantuk sangat. 


Sunday, 23 October 2016

SAPOT MEMBER!!!!!

 PINJAM MASA KORANG 2 MINIT UNTUK BACA PASAL BAJU YANG CUMA depo RM 15 JE !

๐Ÿ“ฎTshirt kenang - kenagan paling CUN paling MURAH takkan tak teringin kot nak beli, RM 15 JE DEPOSIT ! GILE


๐Ÿ“ข Radical Threads & Co kali ini,  membawakan kepada anda koleksi UNIVERSITEE 2.0 ‼

Dengan material kain heathered, ala ala baju hard rock cafe, kain pula tak panas dan tak akan  mengembang, jaminan kepuasan kami berikan pada anda.. ๐Ÿ˜‰


Sebelum beli, mesti nak rasa material macam mana kan? ๐Ÿ˜

๐Ÿ“ŒJangan risau, kami akan bawakan kepada anda contoh material kain untuk jaminan kualiti..

‼Dan berita baik,‼
anda hanya perlu RM 15 JE !!! sebagai deposit untuk baju AWESOME ini

๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€

๐Ÿ“ŒApa tunggu lagi,  tawaran koleksi UNIVERSITEE  terhad kepada

‼200 UNIT SAHAJA TAU‼

Cukup je 200 unit, kami akan terus CLOSED. tak dapek den nak nolong ae doo jangan menyesal kemudian hari.

Meh cepat contact ejen kami di UNIVERSITI anda bagi mendapatkan tawaran super padu ini.

( 0187602245) - syafiq
(0177404523) - badrul

✨Saiz kami sediakan dari XS - 3XL. Jangan bagi alasan tkde saiz lagi, kami buat senua untuk anda.

๐Ÿ’ฆKalau korang rasa kami gebang,kaki kencing,kaki lipak, ๐Ÿค”betul ke kualiti macam tipu jee. ๐Ÿ˜œ

⚡Klik link ini untuk tengok satu album testimoni bagaimana kami memuaskan hati hati customer kami sebelum ini ๐Ÿ˜Ž

https://www.facebook.com/radicalthread/?fref=ts