Sunday, 29 December 2013

Kehidupan Selepas SPM Tak Seperti Yang Dijangkakan


Assalamualaikum.


Macam mana aku bole buang masa hapdate blog. Aku sepatutnya BACA & BELAJAR buku undang-undang. Tapi aku rasa malas nak mampus nak buat benda-benda yang kena membaca ni. Sejak-sejak ni aku rasa aku tak berperasaan sangat. Ada perasaan tapi tak semegah sebelum ni. Semua aku buat tak bersemangat. Hanya Allah je tau macam mana keadaannya tu. Diri aku memang kat rumah. Tapi roh jiwa aku dah pergi jauh jauh dari sini. Aku rasa aku sekarang nak pergi jauh-jauh-jauh dari sini.

Sebenarnya aku nak kerja babe nak duit. Haduii dapat kerja biasa-biasa pun tak ape la. Asalkan aku berduit next month. Sebab aku dah janji dengan diri aku nak beli camera dengan duit hasil dari aku sendiri. Lepas tu boleh simpan-simpan nak bawak pegi backpack. Hmm. Tapi semua angan-angan tu berubah lepas semua tempat aku mintak kerja even kedai jamu paling cikai kat Kluang ni pun tak de kerja kosong. Kadang-kadang aku rasa tertipu sangat. Kedai tu kadang tampal, JAWATAN KOSONG 17 AND ABOVE. Then, bila aku tanya, jawapannya: takde la. nak budak lapan belas tahun je. See, kan aku dah habaq, aku ni ditipu. Aku nak backup diri aku pun tak mampu la. Hmm. Aku pelik la kawan-kawan aku senang je dapat keje. Masalahya mintak sekali je, aku? mintak entah lebih sejuta kali la kalau aku tak silap. satu pun tade. Kenapa ekk? Aku pelikk la. Kenapa kalau aku kerja, aku buat kedai kau tak laku ke? Gahh! Aku pun memerlukan wang. Duduk rumah, sapa nak bagi duit kat aku. Kalau la duduk goyang kaki tengok tibi sambil makan ubi jatuh jongkong emas seketul-seketul tape jugak.

Entah, mungkin sebab tu aku ni dah macam tak berapa nak ada perasaan la agaknya. Kalau sebut ea ada kerja kosong. Aku terus cakap ala bukannya dapat pun. Bukan aku tak usaha, aku usaha dah. Macam-macam aku dah buat. Hmm. Kalau aku tak kerja, aku takde duit. Kalau takde duit, aku tak dapat kumpul duit. Kalau tak kumpul duit, aku tak dapat backpacking dengan family aku and tak dapat beli camera. brrrr. My mom dah ingatkan dah kalau takde duit, Ayah tak nak sponsor kalau nak backpacking lagi. Ya Allah, aku perlu buat apa lagi, untuk buat aku ni dapat kerja la. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aku terasa bodoh sangat duduk tak buat apa-apa kat rumah. Aku tak suka la keadaan macam ni. Ya Allah, Kau Maha Mendengar.

Kalau aku tak kerja, maka aku isytiharkan angan-angan hanya tinggal angan-angan bagai habuk di tepi jalan dilanggar lori, kereta dan trellar. Masalah ni dah sama besar dengan result SPM nanti!

NOTE : Sabarlah wahai diri, INI SEMUA DUSTA SEMATA!

Thursday, 5 December 2013

Suka Dalam Diam A!


Assalamualaikum. Hye ebelibadi. Semakin hari, semakin aku sibuk. Saja menyibukkan diri supaya aku rasa sibuk dan tak sibuk-sibuk ingat semua pasal dia yang suka menyibuk dalam diri aku. #huh senafas beb. Mungkin sesiapa yang membacanya akan rasa aku ni gedik tetapi ni jelah satu-satunya cara aku nak bagi dia baca, even aku tak tahu kau baca ke tak. At least ada link yang boleh buat dia terbaca.
There are many things that  I would like to say to you but I don't know how. I can't even text with you. From what you said, I know you don't want me to contact you  dengan reason, you want to focus in your national exam. But you want me to wait for you.

SAMPAI BILA? persoalannya.

Now that I can see that we are falling apart from the way that we used to be. Hubungan sekarang dah makin renggang. tak macam dulu. Now I know what mean of "suka dalam diam".  yang aku faham macam aku sekarang tengah tunggu Austin Mahone text aku. Macam tu la yang aku rasa sekarang. Betapa sakitnya. Hati. Sabar je aku kat sini dengan perangai dia. Hmm. Aku tak tau la, dia janji nak jumpa tapi. Aku tak nak harap apa-apa daripada dia lagi. Pasal dia, aku sedih, sakit hati. He changed a lot.

Aku dah buat macam-macam nak ambik hati dia, dia sikit pun tak pernah perasan. Agaknya dia tunggu aku datang depan dia hantar sejambak bunga taik ayam baru dia perasan kot. Baru dia nak hargai aku kot. Rasa nak menangis. Tapi dah susah lah. Dah penat nangis sebab dia dulu. Pergh cakap kau, kalau aku dapat nangis mesti rasa lega gila. Tapi tak boleh nak nangis la. Susah sangat. Every day, menjadi habit aku, aku akan tengok langit memalam. Takde maknanya nak kira bintang. Kau pikir bintang tu sikit. Aku tengok aeroplane yang lalu. Aku berharap satu hari, salah satu aeroplane tu dalamnya ada kau yang sedang tersenyum melihat aku di bawah. Kawan aku pun dah tau dah. Teah ade satu kapal terbang kau kat sana. Aku tenung sampai tak nampak dari pandangan.

Who? Of course, You. Why? Why you did this to me? What? What do you want actually? When? When you will treat me like beforeWhere? Where you actually go and disappear?
and....How? How to makes you believe that.... "You're the only one?" 
My friends think that I still into you but actually not. They dont know the true story. They think I am okay with you because they never see both of us get into troubled. Kadang-kadang rasa nak cari pengganti bila kau jauh. Tapi entah la. Macam susah sangat. Kalau satu hari nanti jumpa pengganti kau. Aku rasa nak buat kenduri kesyukuran sebab dapat lupakan kau. Ya Allah tolong aku. Penuhilah aku dengan kegembiraan kebahagiaan. Sebenarnya aku dah suka dia dalam diam, sejak pertama kali aku jumpa dia.

Jadi stalker, jadi secret admire kau.  Sebab. sambil kunyah gula getah yang harganya RM 2.50. bukan aku dah give up dengan hubungan ni. Sebab makin aku rapat dengan kau. Nanti aku lagi sakit. Bek tak payah. Nanti kau bagi harapan palsu, dusta semunya. Dont gimme the fake hopes and fake promises. Do you remember how fine and happy we are before? do you remember? dont tell e you forget how it feel because im still remember. always. Bila kita admire kat orang, kita selalu cakap baik-baik untuk dia. Hmm, Tadela aku marah-marah kau. Setiap hari aku harap kau dapat kebahagiaan yang sempurna. Yes, mungkin kau dicipta untuk aku hanya sementara. Tetapi sementara dan kesederhanaan perkenalan kita dah cukup membahagiakan hidup aku. Tapi aku harap one day, aku boleh jumpa kau tak kira berapa pun umur kiteorang. Even kita kenal dia sekejap, tapi senyuman dia,, kenangan bersama dia walaupun tak banyak, tak mudah nak lupakan.


Diriku bagi dirimu
Seperti asing
Tak berguna, tak membahagia
Padamu hanyalah beban
Tuhan tahu apa yang terjadi
Antara kau dan aku
Kau takkan tahu apa hati ku
Yang selalu derita kerna mu
Dan kau takkan rasa
Apa yang ku rasa
Semenjak kau hadir
Hidupku sering saja untukmu
Tentang dirimu
Tak pernah untukku
Mereka lihat masih lagi aku menantikanmu
Dan aku tak tersedar lagi
Dengan sikapmu terhadapku
Tapi aku sebenarnya aku
Tak seperti yang kau tahu

note : suka dalam diam ni macam cinta bertepuk sebelah tangan je. sape rasa betul angkat hidung.





Sunday, 1 December 2013

Untitled

Assalamualaikum. hye.



Hello December :) Look like we are reaching end of 2013. Actually idk why am i typing for blog now. Nah, baru aku ingat. Tiba-tiba rasa rindu nak berborak dengan dia. aku jarang ade kawan lelaki ni.

Aku ada seorang kawan. not-so-kawan. sebab aku hanya mengenalinya melalui laman sosial FB. Masa mula-mula agak takut nak approve dia. tapi tengok dp dia tgah pegang kapur sedang mengajar. Aku dengan rasa berat hati approve. Dia mengucapkan terima kasih kepadaku. Dia bertanyakan kepada aku adakah aku salah seorang daripada kumpulan pelajar.... aku meniyakannya. Kami start berchatting selalu sangat. Skype. Aku tau dia insan biasa-biasa. Sebab itulah aku rasa selesa nak cerita apa-apa kat dia. Lagipun dia faham bahasa melayu. senang communicate. 

Dia suka akan fotografi sama seperti aku. we have same interest of. dia selalu stalk gambar-gambar aku. dia pernah menguji aku dengan bagi satu nama artis yang dia sukai ; Sam Concepcion. aku memberikannya gambar yang sudah diedit kepada dia. Aku tau dia orang susah. Dia memberitahu aku bahawa dia meminati bidang fotografi, tetapi apakan daya dia tak mampu nak beli camera mahal-mahal. Masa dia beli camera, dia beritahu aku. aku pun ikut rasa teruja dan gembira. banyak juga gambar yang lawa-lawa dia bagi aku tengok. aku rasa terharu bila dia anggap aku penting untuk dia. Aku pernah tunjukkan blog aku kepada dia. 

Aku pernah menyuruhnya mengajar subjek Fizik melalui Skype sebab aku tahu dia pandai subjek tu. Pada malam itu, dia menunggu aku. tapi aku tak online kerana malu. Pada keesokan harinya, aku minta maaf kerana buat dia tunggu. dia tanya kenapa aku tak online. aku jawab aku tertidur depan laptop. sebenarnya aku bohong. 

Setelah lama tak bertegur. aku stalk dia. Dia dah pun jadi guru Fizik. Mungkin dia terlalu sibuk dengan kerja., dah lama tak bertegur. aku teringat dia apabila terbaca update dia.


"ketika semua muridku telah mengalahkan ku, maka sesungguhnya itulah kemenanganku. "


kata-kata itu sungguh mengharukan aku. aku berkata kepadanya. dia mengharukan aku, aku berkata lagi. bahawa menjadi guru pahalanya besar. aku rasa dia sangat berbangga kerana dapat menjadi seorang guru. setahu aku, menjadi guru pahalanya sentiasa  mengalir dan merupakan pekerjaan paling mulia. dia hanya membalas, belajar bersungguh-sungguh dan jadilah lebih baik daripada gurumu. 

note :kalau kamu terbaca entri ini,  ketahuila bahawa aku sangat bangga dengan kamu. :) 

Saturday, 30 November 2013

SPM :)


Assalamualaikum. Hye.

Photo and edited by me


Aku rasa leisure time aku sekarang dah melimpah-limpah. Yela mintak keje part time tak dapat2. InsyaAllah dapat nanti. Lepak typing kat blog la apelagi. Pejam celik pejam celik dah SPM. Dah habis sekolah.
SPM dah habes. Yeahhh. Tahniah kanak-kanak. Dan apa yang ditunggu-tunggu oleh semua kanak-kanak. Iaitu berakhir zaman persekolahan. Sebenarnya sedih. Tak mampu aku nak ubah apa-apa. Masih teringat hari-hari terakhir sebelum tamat zaman persekolahan. Aku ingat lagi masa pertama kali masuk Darjah 1. Kan ku curi hatimu dari darjah satu darjah 1.Kalau cakap pasal sekolah, semuanya bermula dengan sahabat. Payah nak diungkapkan dengan hanya sebiji laptop depan mata.

Hari berlalu dengan pantas banyak masa dihabiskan dengan rakan-rakan. Masa hari-hari terakhir tu, aku sangat happy. Dan sepanjang hari-hari terakhir tu, tidak kedengaran countdown daripada teqa ketod *deskmate. Eh kau pikir class je ade mate. desk pun maju okey. teqa la selalu countdown. Contoh la.  Cuti Hari Raya, puasa pertama dah countdown. Ayat dia mesti cenggini." Maigod, teah. Lagi 30 hari nak balik. " Kadang si teqa ni penah la rasa benjol kat kepala sebab kena baling buku dengan classmates lain. Hmmm.

Bila cakap pasal SPM. Apebenda la siak. *siak tu harus diletakkan di belakang ayat. Semua muka tak boleh nak seposen lagi. Toya gile. Dah dekat Trial baru nampak kesungguhan kat situ. Masa form 4 lagila. Honeymoon. Kate budak kelas Razi. *kelas aku la tuh. Kalau ada duit masa tu. Dah Pergi honeymoon kat Paris. Tade masa nak honeymoon kat skola ni. Paling best gila. Tiap kali cuti sekolah. Cikgu bekalkan homework banyak gila. *gila itu harus dibelakang ayat. Aku bawak jugak la homework, fikir nak siapkan. Jumpa kawan skola lama, banyak gila homework kau. Aku selamba jawab, memang. Kawan : Kau bole siap ke semua tu. Aku : Aku rasa kiteorang tak pernah siap homework.

Kalau time belajar pulak, tak sah kalau tak sumbat telinga dengan earphone. Acahacah tak ngantuk dalam kelas. Taktik yang berkesan sebenarnya. Hehe. Try la. Huhuhu. Waktu prep hanya dibiarkan berlalu siasia. Diisi dengan tidur. Dan gossip. Hanani : Weyh kau nak tau something tak... Kiteorg dah dapat agak dah.  sebab malam tak cukup tidur mungkin atau kelas dari pagi sampai petang yang memenatkan. Bila time exam mid year ke final year ke. Mesti aku akan terfikir. Kalau aku jadi budak darjah 6 agak-agak, aku bole jadi pelajar terbaik UPSR tak. Haihhh. Teruknya aku ni. 


Hari-hari terakahirlah, aku banyak makan maggi. Entahlah macam mengidam pun ada. Huahuahua. Rindu giler weyh. Study boleh la giler-gile. Cari spot soalan. Kan. Okey la percaya kat spot soalan.Satgi masa dapat paper terus tengok karangan.  Mana essay love. Mana semuanya yang di spot. Sejak tu, tak percaya pada spot. Kiteorg percaya pada takdir je. Alhamdullilah. Tiba-tiba, dengar berita add math dgn math mode dah bocor soalan. Ehh, bukan add math dgn math mode same je soalannya. Ulang-ulang. Kalau nak cakap paper sejarah ke elektif tu ke yg bocor tape jugak. Pelik-pelik je. Hmm apalah nasib kiteorg masa trial lagi la kena repeat paper. Lagi la. Yang tak boleh bla lepas jawab paper sejarah, cikgu cakap sejam lepas tu ade paper BI. Kau ternganga mulut masing-masing, aku rasa ade je yang dah tertelan serangga, sebab terkejut. Mungkin rasa tak puas hati tu ada, hambek kau, karangan semua orang penuh emosi. Dapat paper markah semua low gile. Buat aku menangis. Pastu marah-marah sebab buat karangan emotional. Perlu ke? Dah la tak bersedia. 

Semua tu dah berlalu,  SPM pun dah habis. Jatuh tergolek kena lenyek semua dah rasa. Nak cakap apa pun tak boleh dah. So sekarang hanya berdoa dan bertawakkal. Jela. Ya Allah berikan kejayaan kepada kami di dunia dan di akhirat. 




Note : kau orang rasa siapa yang paling sedih bila kita habis sekolah. Kawan-kawan (tak). Makcik kantin (rasanya sikit). Cikgu Zul (Absolutely). 

Thursday, 31 October 2013

Countdown My Final Year At School





Here comes my last year at school. Soon the innocent face of me will turn to harsh adolescence. I feel good at my final year at school but at the same time its my nightmare too. I never thought this year will go by so fast. As much as I hated of some of the things I went through in school, Im glad they happened because without them I wouldn't me who I am right now.

The ending of this will bring end to a lot of things. This day and all the fun I had will never come back. Soon it will be called memories. Thought Form 5 Ar Razi is still the top in my best classes list. All the crazy classmates, all the stupid fights for the stupid reasons, making fun of each other and buttering teachers. I will miss them a lot after finish my school. All of them cherish my school life. I still remember for the past 10 months, I had my beloved beautiful friends planned a surprise for me in January to celebrate my birthday. I was beyond touch and I am happy to have these few people in my life. Thank you 

I feel so sad yesterday. Our last dinner before SPM. This simple dinner yet it become so meaningful to me. I know after this we cant be together like that again. Maybe all of us will in a different track.  Im speechless that time because I kept thinking about it. These memories were playing like a film without a sound in my mind. Slowly and quietly but never stop. I was throwing back when my first step to this school. When I first got here, I was shy. When I made friends, what they did I did. Once I started to love them, I think I got fun of more than I ever had. The strength that I've gained from all of the troubes I went through have made me who I am today and I am glad that I had those experiences. Biology, Add Math, Physics, Chemistry are hard and difficult. "Stressful" is one word can describe them but If Im not going through them, I probably cant have all sweet memories together with my friends. 





Monday, 16 September 2013

Happy Birthday To You



Happy Birthday Athiya Alifah Nuraftini.

Assalamualaikum and greetings.

I used to sit back, relax and enjoy the music and sweet voice of Kim Hyun Joong harmonising together to form this wonderful song. Yeah, my mom reminds me about my partner birthday. Yeah its today. But unfortunately, we are far apart. Think about her reminds me about a part of me that have been missing for years. I am not really sure if I could, but I wish someday and somehow, I will fly myself there that I called My Second Home.

Throwing back 2011, that time I was fifteen. I flew there as part of my club activities It was a total eye-opener for me, as I never imagine myself travelling that far to learn the lesson of life. When I'm growing up in a small town which is located at the Southern of Semenanjung Malaysia, I have never been to travel all over Malaysia, not even once! Improving my English also is the last thing I can think.

Anyway, 10 days with Athiya in 2011, I gained many new experiences. I also learned to be independent at overseas.  Here we go. All of this are literally differences during my family and I visited again as a holiday trip in 2013. There are no more friends, school. I didnt meet them anyway. Everything is changed. I've picked out so many things invaluable to be replaced. Somehow, I love to share a little bits of my experiences.


 
Kenta Nakashima Sensei. He already back to his real "home" at Japan.


9A always in my heart.


this school is located near the airport. this was taken during recess time. A little bit noisy when the flight pass the school.


Andhika.


Angkutan acts as transportation for the students to go to school. Sometimes, there was the beggars in the Angkutan. I felt scared at that time.


Kinan is a cute boy that time but now he is becoming a handsome boy. Good job in growing mature, Kinan. I miss you.

He is the first student who greeted me. He is so mean to me. He taught me many things. He taught me to eat Mee Indonesia or Maggi goreng during recess. I feel glad know him. Uhibbuka jidda.



You see, when people travel overseas, they would talk about the beautiful places and attractions. But, for me, I think foods fill up my senses more than the places that I visited did.  This is because my foster family like to always introduce me about foods there. Food that I really like is nasi ayam penyet with its pecel lele. Even though Singapore is merely a stone's throw away from Johor, but visiting Singapore is not as awesome as my journey to Bandung in 2011. My english is bad and I know.

Sunday, 15 September 2013

Hidup Tanpa Laman Sosial


Assalamualaikum



Wah, dah lama rasanya tak update. Akhirnya, daat juga lepaskan rindu yang membuak-buak terhadap blog ini. Hi siapa kat sini tengah tertonggeng studi.? Please raise your hand like me. #keep repeating dialog in Hantu Kak Limah. Okey UPSR dah lepas. PMR lagi bape hari je n SPM . URghhhh. Ok siapa lagi kat sini yang perlu masukkan musik dalam telinga waktu study. Yeah, tbh saya la tu. Sunyi sangat kalau takde. Wahh dah macam boypreng.

Sebenarnya nak cite, saya dah berjaya hidup tanpa laman sosial disisi. Sedarsawarsa ini, kebanyakan remaja mempunyai sekurang-kurangnya satu akaun laman sosial. Wah, gramatis babe. Saya bukan je hidup tanpa laman sosial, berita terkini pun tak tau. Apa? Awak cakap saya melampau, heyh dengar sini. Tu semua bukan kehendak dan kemahuan saya Okey? Tu semua sebab faktor persekitaran. Almaklumlah. dapat sekolah yang tak boleh nak akses apa-apa. Bila bawak fon marah macam nak giler. Tapi satu kemudahan internet, tv semua takde. Yang dia konon-konon nak pelajar sekolahnya, menghadap buku, kawan dengan tenuk dan binatang lain kat hutan sebelah sekolah tu. Kau pikir kiteorang nak buat ke. We need entertainments. Sampai Syria dah teruk kiteorang still tak tau apa-apa. Buat muka tenukk kalian semua! Disebabkan itu juga, hubungan kami jadi semakin renggang. Rasa sedih

Menyedihkan ? Ok nah tisu. Itulah life saya yang baru. Sepertinya kalau dapat pulang bermalam kat rumah rasa macam nak lompat-lompat je. Sebab tulah bila balik rumah, Saya akan menggunakan peluang yang ada untuk sign in semua akaun yang ada. Dan text dia puas-puas samapai saya sendiri rasa nak muntah.

P/S : Rasa menyampah dengan ayat sendiri.

Tuesday, 13 August 2013

I Shouln't Hurt Aymore But It Does - Comelnya!







" We met for a reason and I still remember when the first time I met you."


Suka sesorang yang tak mungkin kita boleh dapat. Pernah tak korang rasa macam tu. Macam mana rasanya ekk? Kalau pada aku suka orang yang tak suka kita balik ni macam kau suka dekat Taylor Lautner. Pastu Taylor Lautner sekali pun tak penah pandang kau. Bukan pandang sebelah mata jeling pun tak. Hah gitu kau. Macam tak kenal langsung. Stranger la. Hmm. #hiperbola. And guess what. Aku pun pernah rasa jugak. Tapi yang aku fikir macam mana lah aku bole tersuka dia. Dan yang aku terfikir lagi, tak mungkin dia boleh suka aku. Tapi adakah dengan mengeluh, bakal bisa kita mendapatkannya. Tidak sama sekali!!!!!!!

Pengakuan berani mati aku. Jangan tiru aksi ini di rumah. 17 tahun dan keatas sahaja. Bajet! Bajet ade org baca isi hati aku ni

Jadi, back to the topic. Ya aku memang suka dekat sorang mamat ni. mamat ni bukan nama sebenar. Tapi apa yang pasti, dia memang tak suka aku lah kan, mungkin? Orangnya macam mana. Dia comel, dia baik sebenarnya. Tapi tu semua dulu-dulu. Bila tah. Tapi sekarang satu kekurangan dia. Mudah terpengaruh dengan kawan-kawan dia. Sekarang dia dah banyak berubah. Okey. Yang pastinya dia tidak mungkin aku boleh dapat sebab dia berbeza sangat dengan aku. Lifestyle dia pun sama. Sejak dia dah berubah ni. Yela jelas la kiteorang berbeza. Dia lelaki. Aku perempuan. Kan? Heheh. Tak la lifestyle berbeza sangat dengan aku. Biarlah. Mungkin aku hanya boleh mengagumi dia je.


" Mungkin ini memang jalan takdirku, mengagumi tanpa dicintai."


Pada zaman dahulu, ketika zaman kegemilangan aku. Aku pernah mempunyai seorang "boyfriend". Zaman bila tah. Dah berkurun la. Dah berhabukk . Uhukkk..Uhukk. Baru beberapa jam aku bergelar awek kepada "boyfriend" aku ni. Tiba-tiba mamat ni dok macam menarik minat aku sesangat. Taktaula nape. Lepastu, kiteorang start la kenal-kenal. Hmm. Aku tak bitau mamat aku sebenarnya aku dah ade someone. Hmm. Entahlah. Bagi aku dia datang sekejap je dalam hidup aku. Tapi dia spesial. Aku dengan "boyfriend" aku tak pernah ada masalah. Yela "boyfriend" hambar. Mana nak ada masalah. Dengan dia pun tak pernah ada masalah. Aku tanya "boyfriend" hmm "kalau aku suka budak tu (mamat) boleh tak?". "boyfriend" : suka hati kau lah. aku tak pernah paksa kau nak suka aku. aku tak kisah lah. Dengan nada yang gembira aku "betul ke, Yeah!"

Hubungan aku dengan mamat ni okey je. Bahagia. Hmm. Percaya tak. Awesome. Tapi tak tahulah macam mana satu hari dia tak tegur aku langsung. Lepastu aku tau dia dah tahu aku dah ade si "boyfriend". Hmm. mase tu aku sedih. Dia terus tak tegur aku. Bertahun-tahun. Selama bertahun-tahun tu la aku crush dia. Macam nak tulis banner besar tulis "SAYA CRUSH MAMAT" pastu buat video. post kat utube. percaya tak dapat 10 millions viewers. Best. Satu dunia tahu aku suka dia. Hmm. Sepanjang aku femes kat utube tu, dia tak pernah bagi sokongan padu kat aku. Macam aku cakap mulamula. Aku ni mcam suka selebriti/artis yang femes. Dia pandang pun tak.


"Tak menagapa bagiku asal kau pun bahagia dalam hidupmu."


Pada suatu hari. At last dia dapat tahu. yang aku suka dia dah lama. Mamat macam tak sangka. Seperti cinta mamat dibalas. Tapi pada masa yang sama dia dah ada someone else. Aku ni hanya seorang pencinta yang setia. Hmm. tengok kau bahagia. Aku pun bahagia. Tak kesahlah. Sebab "kalau kita suka sesoerang tu, jangan pernah give up dengan dia". Mencintaimu pun adalah bahagia untuk aku. Maybe i cant stop loving you, i just stop showing it. I'm sorry if I love you. I'm sorry if I being a tiny shit in your life.

" If you can't fight for the one who you love, then, you don't deserve to have him/her"


Tuesday, 6 August 2013

Unexpected Moment - Si Gaban Mengganggu


Assalamualaikum. Hi! eksaited nak menaip. Huhu. Baru lepas .... baru lepas doakan dia. haha. Tadi call Fiqa. Wuhuu. Aku cite semuanya. And Fiqa cakap untungnya kau. Aku pun tak sangka la. kiteorang On call. Rasenya aku dah lama pencen buat benda macam ni. Tadi masa on call rase macam pelik sangat macam aku tga cakap sorang-sorang. Pelikkan aku ni? Kau tak yah nak pelik sangat la kan? Dalam gua sibuk melayan karenah dia. Gua tak sangka pulak. Rupanya dah nak masuk 3 tahun gua tak bercakap dengan dia. lama berkurun.

Sedar la wahai insan yang bernama... Bahawasanya Nor Fatehah anak Md Jamil sanggup mengorbankan waktu tidur di pagi hening ni semata nak dengar suara kau je. Ok tu nampak beno nipunya. Sebenarnya saja tangan da terdail number dia nak buat acanane. Ni namanya da takdir. Reda jela. Mana bole putar masa kan? Dalam kiteorg berbual bicara membincangkan hal duniawi dan ukhrawi. Tiba-tiba hidung aku detect sesuatu. Sesuatu yang kalau kau bau rasa macam dalam tandas. Apekah. Aku suluh henpon ke arah tu. Rupanya bontot kucing aku depan muka aku. Bafekk la. Patut la semacam. Almaklumlah kucing wane hitam. Mana detect gelap2 ni. Select tak dapat detect arrghh.

ehh ape aku buat  ni pagi-pagi menaip dalam gelap. hening pagi seperti ini sepatutnya digunakan sebaiknya oleh insan-insan yang hendak membesar seperti aku. Memerlukan 7 jam tidur shari. Aku sepatutnya sekarang menarik selimut sehingga ke kepala dan bantal disorongkan di bawah kepala. nak tidur bukan taknak cuma terlalu gembira. YEAHHHH!

note : lepasni memnag fobia aku tidur tak check dulu. Si gaban tu dah la gempita. Taknak kawan kau gaban. Kau jangan mimpi nak bermanja dengan aku. puihh. dasar kucing tak sedar diri.

Sunday, 4 August 2013

Dia Tegur Aku :) :) :)



Assalamualaikum. Holla. rasa macam dah lama sgt aku tak updatekan. heehe. entahlah. aku tak tau apa yang korang fikir lepas baca tajuk entry. mesti fikir boypren aku kan. eah tolongla la dia na tegur aku haram jadah. smpi bila pun aku tak tau bila dia nak tegur aku. Malas nak cite pasal dia. Buat aku rasa nak menangis.

Senannya kalau korang baca entri aku sebelum ni. aku macam dah tak berdaya nak hidup je kan walaupun kau bagi aku ubat penenang jiwa Kak Ton. Comel tak Kak Ton? Yela comel sangat. choi je kan. Hahaha.
Hanya dia yg dapat menggembirakan aku. Aww. Ayat common.
Back to le topic. Dia tegur aku. Woowoo. Now I wonder. Adakah dia baru perasan yg aku online. Abes sebelum ni. Hm tak kesah la. yang penting dia tanya kabar aku. tu dah cukup buat aku happy giler. Berkat Ramadan mungkin. Ya Allah terima kasih. Hahaha. Jangan dia cakap aku nampak kau kat KM, kau tak tegur aku pun dah le. Harap tak. Biala dia nak cite pasal trial dia. Layan je. Aku rindu sangat kat dia.

Wahai kawanku. Jangan lupakan aku ye. Tweet.


comel.JPG

Saturday, 3 August 2013

I Really Miss My Past :(

Assalamualaikum w.b.t


Tadi aku jejalan tetibe terlanggar dinding. Motif ? Tade idea nak tulis ape sebenanya. Sebenanya aku rindu sangat masa lalu aku. Kalau la ade mesin masa macam dalam cite kartun tu kan best. Kalau dibagi chances aku nak sangat balik zaman-zaman agogo aku dulu. Alahai bestnya. Indahnya masa tu. Tapi sekarang semua dah berubah. Betulla agaknya, perubahan mengikut peredaran masa kan? Same goes to me.

1) Friends (She suddenly shut me out of her life)
Okay so,I had this friend,I considered her my best friend.We were really close.We told each other everything.But recently she’s been treating me strange.Then we stopped speaking. - See more at: http://www.thefriendshipblog.com/my-friend-suddenly-shut-me-out-her-life/#sthash.6qwSPwbk.dpuf
Okay, so I had this friend I considered her as my good friend. Kiteorang agak rapat la jugak. We shared our stories but recently, she's been treating me strange. Then, we stopped shared our stories. For the first time, I didn't mind because I loved her. By then, I started to do something that can make her remember me and just want to get some sort of attention from her and I'm pretty much hated myself for doing those things. Yet, i am failed because her responsed was soooooo disappointing me or "hambar". I was really sad at that time. I cried. I think she already has other awesome friends at maktab. Then, dia jadi lagi pandai. Busy sana sini. Untunglaa aktif. Aku kau lupakan je. Okay. I know who I am to say, to rant about this but I can't stand it anymore. Yesterday, I saw you at mall, I didn't try to approach you. Im afraid you just ignore me after that. I wanna just forget you and move on my life with my new friends. I'm sorry. I think I didn't need you anymore.

2) Him

I lost my time without you. Every time aku dengar PK HEM announce balik minggu tu, aku mesti rasa tak sesabar aku rasa aku la wirawati sekolah sebab gembiranya aku nak balik macam aku sorang je yang dapat balik bulan tu. okey tu bohong. Sebenarya aku just rasa bersyukur gile dapat balik rumah. Balik je, aku mesti akan cepat-II ONLINE dan STALK dia habis-habisan. Itu rutin aku kalau dapat keluar daripada jail err I mean hostel. Aku akan tanya dia sihat tak. Kalau dia tak reply rasa macam nak humban je dia masuk dalam kandang kambing belakang rumah. Sometimes, I didn't do anything just saw his new updates already make me feel relief. As simple as that. Tapi bila balik hostel balik, mesti aku dalam keadaan sedih gile sebab baca dia punya updates. Sometimes, ade jugak kawan aku cakap kat aku, kau ni dok suka dia, dia suka kau lagi ke. Jwapan aku senang je, biala kalau dia tak suka aku pun. sebab aku rasa dia ni memang betul-II aku suka. Then, my friend asked again, why you're so loyal to him here although you don't know is he loyal tu u or not there. Ramai lagi orang yang suka dekat kau. Kau je yg tanak Kau sanggup buat donno je kat diorang. My answer remain same + I accept the differences + I'm happy like this + aku bukan reject diorang kan? diorang yg tak sungguh suka aku. Yesterday, after back from hostel, aku terus berpusu-pusu pergi mall semata-mata nak carik birthday present dia. Hmm murah je. tapi okey kot. UNEXPECTED PRESENT FROM ME TO HIM. When I arrived home, we made the conversation. He told me he already know I like him but he said I'm too late. He already has someone. And he asked me why he know about this now, not before? Walaupun pahit untuk aku terima. At least aku tau yg dia pena suka aku jugak. Alhamdullilah. Lepas tu dia tanya how? dia dah rasa serba salah. So i begged him not to forget me and always keep in touch. Let's stay as friend It's much better. I'm trying avoid a broken-hearted. Once i get my perfect man, i will forget him. Only my future husband can change my perception. How inspiring he is. I believe what Allah plans for me. 

note : To him, i always pray for your happiness. You happy? Me too. :) But truly deeply inside in my heart i want the past him because at that time we created many sweet memories together.
Oskay so,I had this friend,I considered her my best friend.We were really close.We told each other everything.But recently she’s been treating me strange.Then we stopped speaking. - See more at: http://www.thefriendshipblog.com/my-friend-suddenly-shut-me-out-her-life/#sthash.6qwSPwbk.dpuf
Okay so,I had this friend,I considered her my best friend.We were really close.We told each other everything.But recently she’s been treating me strange.Then we stopped speaking. - See more at: http://www.thefriendshipblog.com/my-friend-suddenly-shut-me-out-her-life/#sthash.6qwSPwbk.dpuf

Saturday, 15 June 2013

I Feel Good~



Photo and edited by me


Assalamualaikum :) Hai! Hell-O  Awak sihat ? Okay, diam

SPM lagi 5 bulan je kot
Cuba kau tanya aku, adakah aku sudah bersedia? :D
Jawapannya , ___________________ (kau jawab la sendiri) XD

# blanksekejap
Damn, kenapa aku tak terasa takut sangat nak SPM sia :O Mak ayah dengan cikgu aku je yang takut lebih-lebih -.- Aku macam relax je! #tipu je.
Haritu aku dapat result Mid Year la siak. Semuanya kertas-II soalan + kertas yang aku tulis jawapan yang tak banyak nak betul tu! Walauapun ia hanya kertas yang mengandungi soalan. Tapi ia boleh membunuh. Kau sangat berbahaya. Wahai kertas peksa, kau berkomplot dengan cikgu-II aku ke ahh nak kenakan aku dengan kawan-II aku.  Kau tak rasa bersalah ke ha! Kau patut jauhkan diri dari aku la. Jauhkan diri dari kami! Kami hanya remaja yang berumur 17 tahun. Yang masih nak berfoya-foya. Kau tunggu la. Nanti masa exam aku bako kau sebab kau dah menyeksa aku! Hahaha

Aku tak saba nak habis SPM :O Sebab aku boleh buat macam-II nanti. Tapi aku masih tak tau lagi nak jadi apa. Hurmmm -.- Cita-cita aku selalu tukar-tukar sebab makin besar minat makin lain la. Aku tak tau la nak jadi apa weyh! Dulu masa kecik aku nak jadi doktor haiwan. Tapi aku tak suka pegang katak. Aku pernah pukul-pukul kepala monyet aku sebab dia rampas durian dari tangan aku. Sebab tu aku tukar cita-cita. Sampai sekarang aku takde minat lain selain nak jadi fotografer yang berjaya. Aku rasa aku dah salah amek aliran. Aku sekarang science stream. Lain giler dengan apa yang aku nak jadi. Aku tak tau dengan science elektif yang aku belajar, aku boleh jadi apa. Aku takut aku tak dapat yang terbaik untuk trial SPM ni. Susah sangat Scince stream ni. Kalau result tu yang menghancurkan aku punya slip peksa tu mesti tiga subject killer tu. Slek betul la. Tu yang menambahkan gerun aku lagi. #cehhacahtaktakutkatatstadi. Mcam mana aku nak overcome perasaan aku sekarang ni. Bantu la aku. Tapi mak aku suruh aku jadi seseorang yang berguna. Hurmmm. Mendalam tu maksudnya. Mak kata kalau dapat kau kenalah lebih ok dari akak kau. Lepas tu baru aku faham, yang mak aku nak aku jadi jurutera kimia. InsyaAllah mak, aku akan buat yang terbaik. Aku percaya sesuatu benda tu kalau dapat restu dari mak ayah, InsyaAllah Allah akan bantu walau susah macam mana pun kita hadapinya. Bila aku tengok balik cita-cita aku, dari fotografer ke bidang engineering jarak dia bukan main jauh. Dalam jurutera kimia ni, kau bermain dengan nyawa-nyawa orang. katakan lah, sesuatu bahan dalamnya aku tak dapat detect ada tahap bahan kimia dalamnya, kalau orang makan benda tu boleh mati kojol melainkan aku sendiri yang sesaja masukkan racun dalam bahan makanan tu. lepastu masuk jail kena gantung masuk paper, internet. Wa! famous la aku! tak ke naya! dapat dosa pulak tu.

Kekadang aku jeles dengan kawan aku, result diorang mesti lebih gempak dari aku la! Malu aku nak jawab kalau diorang tanya. Kekadang aku rasa diorang saja nak buat aku rasa bersalah kan? Aku benci. Aku benci kau. Dah la tak reti bersyukur. Tula kalau orang yang dah selalu kat atas bila jatuh sikit je. Dah tak reti bersyukur. Kang Allah bagi kau jatuh tersungkur terduduk baru kau tau nak bersyukur la kan? Kau tunggu la masa Allah bagi kafirah/karma kat kau. Aku walau dapat result teruk pun aku masih reti bersyukur.  

Okeyla samapi situ je aku nak bebel, korang baca apa yang aku bebel pun tak de pekdahnya dan tak boleh pun buat korang kenyang. melainkan sepatah perkataan yang aku bebel kau baca je dapat satu set pizza bersaiz medium disertakan dengan cool blog perisa oreo kan?

I'm stu.........dying -_- !
Gua cau dulu la beb!

PS: I'll try my best in my future. Dr. Rozmey boleh berjaya. takkan aku tak boleh
***tamat***

Saturday, 1 June 2013

Surat Buat Ex-Crush


Assalamualaikum.

Kehadapan crush yang aku minat sejak dari #kira guna calculator casio fx-570MS. okay dah berhenti sebab jawapannya ialah SYNTAX ERROR.
Kehadapan crush yang aku minat yang mungkin dah pernah ranapkan hati sampai hancur, saya harap awak baca cetusan hati dan dedikasi saya buat awak #mukatenukk.

seperti biasa jikalau saya dah start menaip. mulalah jari ni sangat terlalu excited tahap dewa sampai saya tuan dia ni menyampah dan rasa nak hempok jari ni denagan almari baju sebelah meja ni. Tapi apakan daya jari ni dahlah pinjam. Nanti nak kena pulang balik, so saya tarik balik la kata-kata nak hempuk tadi. Ngeeeee :D #tanyangan gigi sebaris. Comel kan? Tak yah nak menipu. Awak rasa tak nak baca. Saya kesah apa. So, crush aku nak kau hadap surat ni dan tatap sampai rasa agak-agak mata kau boleh tembus nampak belakang supaya kau tahu apa yang kau buat sampai hati aku break into pieces. Allah je yang tahu betapa hebatnya aku bila kau tak pernah hargai aku. Sedih kau tau bila kau tak hargai aku langsung even aku tak la teruk sangat. Baik kau baca sebelum aku cekik kau sampai kau masuk wad mental. Meh sini aku saiko kau. 

Satu, setiap hari saya amek tahu pasal awak. Saya selalu cakap uhibbuka jidda. Awak bukannya nak tanya saya maksudnya apa. Takpun cari la. Tanya orang lain ke. Tade inisiatif langsung. Haih macam mana saya boleh suka dekat orang yang pemalas macam awak. Kalau saya lelaki awak perempuan awal-awal REJECT. Sebab? Pemalas. Okeyla saya bagitau maknanya. "SAYA SUKA AWAK SANGAT-II/GILA/TAHAP DEWA. Cari sendiri la similenya. Itu maknanya saya dah confess kat awak. Ya Allah bukan senang tau nak suruh saya sendiri confess dekat lelaki macam mana awak dapat. Awak sangat beruntung. Lepas tu, saya ingat lagi saya pernah letak timun kat mata plus belacan kat muka tepek-tepekkan sebab? sebabnya,   awak cakap saya tak layak untuk awak sebab saya terlalu cantik macam Rosnah Mat Aris. Tapi awak tak pernah tau pasal semua tu kan? sebab tu la saya rasa sangat worst masa tu. kecewa habis.

Ada lagi, kena habiskan baca ok. Dahlah awak cakap saya tak setia dengan boypren saya sebab suka awak even benda tu betul. Pastu awak boleh pulak minat kat perempuan lain. Siap private wall dengan saya supaya saya merana menangis sebagai denda saya curang dengan awak. Tapi yang peliknya macam mana awak tau saya ada boypren masa tu sedangkan awak tak pernah pun kisah pasal saya. Ahhh, awak stalk saya ea...? Kantoi suda. Nampak tak pemainannya di sini. Daripada mana awak tau ha? Baik jujur. TIPU DOSA MATI SEKSA MASUK API NERAKA. Masa tu awak langsung buat saya macam takde je. Saya rasa sedih sangat. Ditemani hujan yang lebat seakan memahami perasaan saya masa tu sambil mendengar lagu Hanya Aku Cinta Kau Seorang La Gila Kau Tak Paham Lagi Ke?. Alah lagu yang paling lama dalam Carta Lagu Tak Masuk Radio tu. Lagu tu pun senanya saya yg cipta, gubah, lirik 100% saya buat.  Hmmm :(

Flashback. Awak buat apetah masa tu, Tiba-tiba saya dengar jeritan suara awak menjerit. Masa tu saya terus capai batang mop dan bergegas. Terus memukul-II. Tanpa disedari rupa-rupanya awak yg saya pukul. Rupanya prank bufday awak ada org bagi hadiah katak dalamnya. Saya mati-mati ingat ada org nak apa-apakan awak. Masa saya pukul tu sampai la awak dikejarkan ke hospital berdekatan sebab koma. Hari-II saya tanya doktor apa yang berlaku. Doktor kata otak awak dah tak boleh berfungsi dengan baik sampai saya tanya awak sapa. Awak cakap awak Hamid Gorga. Saya tanya awak kenal saya tak? Awak cakap saya ni Mak Jemah. Saya terkejut terus hentak kepala awak kat dinding. Kesah apa saya. Lepastu awak dipindahkan ke hospital sakit jiwa. Senanya saya yang suruh doktor pindahkan awak. Takut berjangkit perangai gila awak kat org lain. Bia awak rasa aa yang saya rasa selama ni.

Saya bukanlah sempurna, tapi cuba untuk jadi yang sempurna. Crush, saya akan sentiasa ingat awak. Sebabnya awak la satu-satunya manusia yang telah banyak menyusahkan saya selama ni. Orang kata kalau nak lupakan orang yang kita suka ni senang je. Ingat kejahatan yang dia buat kat kita. Macam yang selalu kau buat korek hidung pastu selet kat baju aku. Okey aku rasa benda tu bukan kejahatan tapi comel sangat sebab lepas kau selet tu saya tampo tampo tampo kau lelaju kan? Atototo. Saya tak tahu keadaan awak sekarang ni macam mana. Tapi saya harap kau sentiasa berbahagia di sana sebab aku kat sini gembira melihat kau merana. This is what we called Karma. Harhar. FYI, aku dah minat orang lain jauh lebih hensem dari kau, Zayn Malik. Aku dah ada Alfie Deyes. Kau takyah nak menangis air mata darah. Aku dah tawar hati dengan kau. Kbye!

Yang e-class, Aku yang tersakiti
Fatehah Jamil


Monday, 27 May 2013

New Life. Welcome Back


Assalamualaikum.

It feels like years since the last time I wrote on this blog. Actually only a month I didn't write in this blog. I've been very busy with my school chores, exam, study, study, study, hostel, hostel, hostel. Yeah! I'm nearly sick of it. I'm feelinf forced but I have no strength to make it up or turn back the time. Baru je habis kelas intensif semalam. 3 minggu lebih tak balik rumah rindunya kat rumah dan segala isinya. 3 minggu kat sekolah macam-macam benda jadi.

I wish I have a superpower, I want to own  a time controller so I could make everything up as I wish.

Life is a choice. If you once made a choice, then you would live with that choice. So, I can't regret with my choice. If I regret, it's mean I give up. I want to tell them I'm tough. Aku bukan sorang manusia yg bila dimarah makin rasa semangat. tak, aku sorang manusia yg perlu bimbingan sokongan untuk aku rasa bersemangat. Bila aku dimarah. dituduh buat benda-benda yang aku sendiri tak pernah terfikir nak buat pun, aku rasa down giler. Bukan nak bagi semangat tapi marah-marah. Macam tu ke nak suruh aku berjaya. Ea fikirla. Dahla aku tengah dalam jalan yang banyak masalah perlu dihadapi. Lepastu dengan kau yang macam tu. Kau tak pena faham aku. Sejak kau datang. Rasa makin teruk. Sebab kau pun teruk. Kau sepatutnya tunjuk yang baik kat aku. Kalau nak ikut cakap kau, kau pun kena lah tunjuk yang baik. Bukan dengan cara memaksa. Rasullulah pun tak pena paksa dalam dakwahnya. Kalau bercakap macam iman penuh di dada, tapi benda kecil macam tu pun kau tak pena pasan. Pikir cari salah orang je! Aku tau la kau benci. Tapi takkan benda yang baik pada aku pun sampai dah tak perasan? Kau cakap aku banyak buat masalah. Memenatkan kau lah kan, Kalau macam tu tak payah kesahkan aku lepas ni. Senangkan? Aku taknak la sampai membenci kau. Takpelah aku mengalah disebabkan ego kau yang tinggi tu. Sentiasa fikir kau lebih bak daripada aku. Aku dah mintak maaf terpulang la kat kau. Kau lagi matang, kau fikir la sendiri. Ya Allah tabahkan la hati aku. Dengan pelbagai dugaan ni untuk aku terus mencapai cita-cita aku. Aminn 
✔ Innalillahiwainnailairojiu'n ▬ ► Aku diuji lagi YA ALLAH,
✔ Subhanallah ▬ ► UJIAN apa yang KAU berikan ini,
✔ MasyaALLAH ▬ ► mengapa aku mempersoalkan TAKDIRMU lagi,
✔ Astaghfirullahaa'zim ▬ ► Maafkan aku Ya Allah aku pertikaikan KEKUASAANMU,
✔ Allahhuakhbar ▬ ► kuatkan HATI nuraniku hadapi semua ini dalam menggapai REDHAMU,
✔ Alhamdulillah ▬ ► ku tahu selepas ini ada HIKMAH kebahagiaan PEMBERIANMU

Friday, 3 May 2013

Hi Mid Year Exam!


Assalamualaikum. HI mid year + exam... Dah lama tak update kan? aku sangat takut sekarang ni. sebab. satu apa pun aku tak study lagiiii... ape pon tak boleh.. Aku macam rasa dah penat dah belajar tapi satu apa pun aku tak tau.. Again printer rosak lagi. pheww.. sabar jela.. Haaihaii. Nasib baik ada yg menggembirakan hati aku sekurang2nya.. Thankss yahh!. Doakan aku weyh. Jangan lupa okay? Ayat macam sedih jek. kenapa takde mood nak study ni?. woiii... cepatla datang mood study aku woiiii...

Uhibbuka jidda. Itulah baris ayat yang aku sent kat dia. Aku tak tau la dia faham ke tak. Kalau dia cuba nak cari maksud tu. maknanya dia still sayang aku. Tapi kalau dia mcm tak kesah. Hmm pham2 jelah. Sebaliknyaa kann

" I chose to love you in silence because in silence, I find no rejection.
I chose to love you in loneliness for in loneliness, no one owns you but me.
I chose to adore you from a distance for distance will shield me from pain.
I chose to kiss you in the wind for the wind is gentler than my lips.
I chose to hold you in my dreams for in my dreams.. you have no end "





Friday, 29 March 2013

Dear, I'm No Longer Happy :(

People always leave.

Dear, Im no longer happy. No longer see to love any guy in this world anymore besides special persons in my life. No longer see to make a relationship with someone. It's hurt. Now I realized I lost my heart to someone who doesn't care and lastly I found it is crying. I fell in love with the wrong person I think. I'm going to smile and make others think i'm happy. When first time know you, It's amazing how a person who was once just a stranger, can suddenly mean the world to me. but it's almost a few years since I last saw you. bout a few years since you disclose by saying that you are no longer in love with me.

No matter how hard I try to get over you, I will still have some sort of feeling for you, remembering the ways things used to be, and how you are now. And I sometimes hope that the new person in their life was still you, and everything was how it used be, erasing all the bad things that happened. Time is supposed to make things better, but in love it doesn't. Although we have been apart for a while, and now have diferent loves in our life, I stil can't help wondering how your life is, and when I catch you glancing at me, I can't help but wonder if your heart beats a little faster, as mine does when I see you.
I can't stop thinking about you and your new girlfriend who I'm so jealous of, and it hurts so bad. Every time I see both of you talk on Facebook or whatever I die a little more inside. I want to text you, or talk to you, or see you once again.

What i can say is that no other guy has ever made me feel the way you did. I felt so complete when we were with each other. It was so amazing. I just wish you would come back to me. I literally do need the guy. I care about you so much! I know exactly what you're goin through.. Ya Allah, why do I miss him so much today. Why can't I push him out of my mind like usually I did. Oh my dear Allah, I felt so sinful today. I felt so sinful because I let myself to think and  miss a man that is not my fated husband.

I know I had always been asking things form You Ya Allah but to whom else can I ask when You are the only Giver and the only Keeper.. To You only that I can ask for and to You only Ya Allah I lies my faith on... Erase him from my heart Ya Allah if he is not for me so that I won't miss him and won't continue on wanting him.. But if he is the one fated for me Ya Allah, give him guidance Ya Allah to see it back and lay for him the path to comes back to me.. I will love him following the path that you leads in the name of Islam and never to let myself love him like before and forgets my love for you Ya Allah.
I am scared of seeing the bad changes in him now Ya Allah.. Help him find the real him back Ya Allah.. The awesome magnificent him that I fall for before. The him that I once see as the perfect husband and father material..

Sincerely, servant of Allah

Bandung. Be My Memory


Holla, setelah seminggu. akhirnya dapat aku update, heehhee..

Thanks mom and dad. for this present.  I'm enjoy with that. love you Bandung.

Hari first sampai airport pukul 11.00 WIB.

here :) Bandara Husein Sasteranegara.



lepastu jumpa family kat sana. arghh. rindu giler...tapi sayang sepanjang aku kat sana . aku tak jumpa pun kawan2 aku kat sana. dah la susah nak contact diorang. sayang giler... tapi takpelah. takde rezeki kot. gambar menceritakan segalanya kan? tengok la



























Tapi dalam kami gembira ada yang sedih jugak.. hurmm. sedih dengan kehidupan diorang.






Thursday, 21 March 2013

Quick Update :)





Assalamualaikum .

I'm back. Yeah! Finally after a month two weeks. Nahh! I get my lovely stuffs back. Weee!. I go back home early than others. Its really fun. But before I go back, it takes a few steps of procedures. From that many procedures I had to deal with, they make me crying a whole day. I stop crying when I called my mom. My mom said it's okay. Don't worry too much. Allah always there beside you. Lastly, I can back home today. Yeah!. Tomorrow is the day that I've been waiting for. Do pray our journey is safe. Bandung, here we come!

Saturday, 16 February 2013

Sigh -_-


Assalamaualaikum, Hi!
Alamak cuti dah habis. That's mean. Aku kena balik penjara. Oh Men. Okey!.
Hmm sejak-sejak cuti ni. Banyak betul halangan. Tulah kalau nak buat benda baik mesti banyak halangan. Kan? Macam aku. haih. Aku nak print homework je pun. Tapi tu pun susah. Tapi kadang-kadang, orang jarang berdoa untuk dipermudahkan segala urusan. Kita selalu lupa. Sebenarnya itu yang penting. Kalau tak mudah nak buat sesuatu macam mana nak siapkan sesuatu kerja, betul tak?

First, printer buat hal. Printer 2 tapi tak boleh guna. Yang satu dah rosak. Yang lagi satu, ink habis. Nak refill. Kedai tak bukak. Maklum lah, seperti yang semua tahu, kan CNY. Cuti seminggu.Aku pergi rumah pakcik aku, siap bawak catridge printer yang rosak tu. ambik masa berjam2. tapi last2 tak boleh jugak nak print. Aiseyyman. Aku pergi rumah kawan aku, siyesli muka memang eksaited benar. yeah! akhirnya. akhirnya. tapi tak boleh print. ink ada tak boleh print sebab Microsoft Word 2003. Aku punya 2010. Berbeza pun dah tak boleh. Entah apa-apa. Ni lah yang dinamakan Gizmo atau Gadget. Banyak kelemahannya yang kita sendiri tak tau. Tak kaji. Kita nampak yang baiknya je kan? Terdetik dalam hati "Ya Allah permudahkanlah segala urusan aku.!"

Akhirnya. ni betul-betul akhir. Aku pergi jiaran belakang rumah. Haihhh. Bole pun. print. Pastu mak aku bole cakap. Ingat nak print banyak rupanya 2 page je. Depan belakang pulak tu. Tapi 2 page tu lah nanti cikgu tanya naik sekolah ni.
With no such things like ups and downs, then life must be boring. So, don't ever complaining or ranting our life. Life doesn't stop. Future keeps going.