Saturday, 16 February 2013

Sigh -_-


Assalamaualaikum, Hi!
Alamak cuti dah habis. That's mean. Aku kena balik penjara. Oh Men. Okey!.
Hmm sejak-sejak cuti ni. Banyak betul halangan. Tulah kalau nak buat benda baik mesti banyak halangan. Kan? Macam aku. haih. Aku nak print homework je pun. Tapi tu pun susah. Tapi kadang-kadang, orang jarang berdoa untuk dipermudahkan segala urusan. Kita selalu lupa. Sebenarnya itu yang penting. Kalau tak mudah nak buat sesuatu macam mana nak siapkan sesuatu kerja, betul tak?

First, printer buat hal. Printer 2 tapi tak boleh guna. Yang satu dah rosak. Yang lagi satu, ink habis. Nak refill. Kedai tak bukak. Maklum lah, seperti yang semua tahu, kan CNY. Cuti seminggu.Aku pergi rumah pakcik aku, siap bawak catridge printer yang rosak tu. ambik masa berjam2. tapi last2 tak boleh jugak nak print. Aiseyyman. Aku pergi rumah kawan aku, siyesli muka memang eksaited benar. yeah! akhirnya. akhirnya. tapi tak boleh print. ink ada tak boleh print sebab Microsoft Word 2003. Aku punya 2010. Berbeza pun dah tak boleh. Entah apa-apa. Ni lah yang dinamakan Gizmo atau Gadget. Banyak kelemahannya yang kita sendiri tak tau. Tak kaji. Kita nampak yang baiknya je kan? Terdetik dalam hati "Ya Allah permudahkanlah segala urusan aku.!"

Akhirnya. ni betul-betul akhir. Aku pergi jiaran belakang rumah. Haihhh. Bole pun. print. Pastu mak aku bole cakap. Ingat nak print banyak rupanya 2 page je. Depan belakang pulak tu. Tapi 2 page tu lah nanti cikgu tanya naik sekolah ni.
With no such things like ups and downs, then life must be boring. So, don't ever complaining or ranting our life. Life doesn't stop. Future keeps going.

1 comment:

ZaloraTeamMY said...

Salam daripada Zalora Malaysia,

Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.

Kami ingin bertanya adakah anda pernah membeli-belah di www.zalora.com.my ? Kami berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama anda.

Email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my :)